lauantai 9. syyskuuta 2017

Etäostoksilla Helakaupassa

Kaupallinen yhteistyöpostaus Helakaupan kanssa.

Lähes 100-vuotias ikkuna kunnostettuna ja uusilla heloilla varustettuna.

Eräs etätyöpäivä mökiltä käsin vaihtui hetkellisesti etäostospäiväksi, kun saunan vinttiremontti alkaa olla loppusuoralla, ja projektissa oli havaittavissa jo jonkinmoinen hommia jarruttava puutostila. Entisöity ikkuna odotti paikalleenlaittoa koska ikkunahelat puuttuivat, mikä jarrutti viimeistelytöitä, viimeinen seinänpätkäkään ei valmistunut kun en ollut löytänyt sopivaa ilmanvaihtoventtiiliä seinään, ja vintin ovea ei saanut sisäpuolelta lainkaan kiinni. Ja lisäksi piti löytää jonkinlaisia viritelmiä joilla saisin vanhan messinkisen verhotangon käyttöön, koska pääsiäisenä remontoidusta kammarista puuttui edelleen verhotanko. Eli ärsyttävästi sieltä täältä puuttui vähän kaikkea pientä.

Kuva: helakauppa.com
Jos aikoo ostaa perinteisiä kartiopäisiä saranoita tai muuta "perinnerakentamishuuhaata" (aika ajoin tulee näitä tilpehöörejä kysellessä sellainen fiilis, että tuolla asenteella niihin suhtaudutaan), kaikki on tilaustavaraa, ja joskus tilalle yritetään tarjota jotakin muuta kuin mitä asiakas haluaa. Ja välillä asiakas ei itsekään tiedä mitä haluaa, koska esimerkiksi saranoita on sen verran monen kokoisia ja näköisiä, että kauppaan kävellessä saa olla yllättävän monta mittaa tarkastettuna, ja siltikään en ole varma minkä kokoisia saranoita haluan ja kuinka monta, ja mitkä olivatkaan ne muut jutut joita tarvitsin...

Kuva: helakauppa.com



Tämä osoittautui yhdeksi niistä hetkistä, kun kannatti kääntyä erikoisliikkeen puoleen. Helakaupan tuotesivuilta löytyi sopiva ratkaisu kaikkiin kohtiin, ja vielä vähän enemmänkin. Lisäksi totesin, että etäasiointi suoraan remonttikohteesta käsin on tällaisissa tapauksissa kätevä ratkaisu. Minä ja läppärini majoituimme hetkeksi rullamitan kanssa saunan vintille ostoslistaa tekemään. Helakaupalla ei ole varsinaista nettikauppaa, mutta laaja valikoima sekä perinteisiä että moderneja heloja on nähtävillä verkkosivuilla loogisesti ryhmiteltyinä. Sivujen kautta löytyy tarvittavat tuotteet niin oviin ja ikkunoihin kuin kalusteisiinkin.

Messinkinen ilmanvaihtoventtiili Helakaupasta

Vaikka asioi netin kautta, se ilahdutti, että Helakaupasta sai henkilökohtaista palvelua toisin kuin kasvottomista verkkokaupoista. Verhotanko-ongelmaani ratkaisu löytyi puhelimen välityksellä Helakaupan loistavasti toimivan asiakaspalvelun avulla, kun kaupan päässä testattiin erilaisten messinkikoukkujen sopivuutta verhotankoni paksuiseen tankoon.

vanha verhotanko
Vanhan verhotangon ripustaminen lähelle seinää onnistui messinkikoukkujen avulla

Helakaupan sivuilta löytyy myös erittäin havainnolliset kuvat joiden avulla sopivien saranoiden ja lukkojen ostaminen oikeankätisinä onnistuu kerralla. Ja ilokseni valikoimasta löytyi kolme erilaista vaihtoehtoa vanhanaikaisista kamarinoven lukoista. Äkkinäistä autettiin senkin kanssa vielä henkilökunnan toimesta, koska liikkeessä huomattiin lähettämistäni valokuvista, että ovessa on ollut aikaisemmin ylösalaisin asennettu lukko. Nyt lukko tilattiin oikein päin, joten vanhaa ovea joutui hieman kursimaan kasaan ja toisaalta rei'ittämään uudestaan, mutta vanha ovi saa vielä palvella vintin ovena niin pitkään kuin se kunnossa kestää.

Helakaupassa huolehdittiin että lukko tuli nyt oveen oikein päin. (Kuva: helakauppa.com)

Enkä voinut välttyä yhdeltä heräteostokseltakaan, vaan vintin ikkuna oli ehdottomasti varustettava myös messinkisellä ikkunan aukipitolaitteella, jonka avulla iso ikkuna pysyy tukevasti siinä asennossa mihin se on avattu.

vanha ikkuna
Ikkunan aukipitolaite Helakaupasta

Saunan vintille palataan vielä, mutta tässä vaiheessa iso kiitos Helakaupalle kattavasta valikoimasta, hyvästä palvelusta ja nopeasta toimituksesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti