keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Suojamuovi suoraan helvetistä

Takan purku, riita ja suursiivous samassa paketissa. Kaikki tuo suojamuovin takia tai ansiosta, miten sen nyt haluaa nähdä. Meidän tuomiomme kyseisestä muovista on että kyllä se ehkä johonkin näpertelyyn kelpaa, mutta jos meinaat piikata takan kappaleiksi tuvassa, hanki jotakin muuta muovia, ja suojaa tiiviisti tarpeeksi suuri alue että siinä mahtuu työstentelemään. Puhun nyt siitä lähes elmukelmunohuesta muovista, jossa on ohut maalarinteippi yläreunassa jolla muovin saa olevinaankätevästi kattoon kiinni. Ja huom! Muista vielä kerran varmistaa että muovi ylettää lattiaan asti. Jos vielä joku suosittelee tuota tuomiopäivän keksintöä minulle, kiedon kyseisen henkilön siihen muoviin.


Noh, muovi huono, takan purku hyvä. Kaikki alakerran irti lähtevät tekstiilit pyykätty, matot pesty, torppa luututtu puoliksi lattiasta kattoon. Toinen puoli on vielä jäljellä. Joten ei lopputulos ihan katastrofaalinen loppujen lopuksi ole. Päätin että tämä saa mennä jo alustavasta joulusiivouksesta. Olisihan se oikeastaan jo pitäny arvata, että kun olemme jossakin tekemisissä mökin savupiipun kanssa, jotain menee pieleen. Koska niin vain on tupannut käymään.


Niin tosiaan, mies purki takan. Ikävä kyllä persoonallisen muotoinen avotakka sai nyt lähteä vaikka olimme pitkään sitä mieltä että se säilytetään. Syy purkamiseen oli siinä, että takka oli tosiaankin avotakka josta ei ollut lämmityksessä hyötyä, ja pienen kammarin vanha pönttöuuni on ollut niin kovassa käytössä, että se alkaa vetelemään tätä menoa pian viimeisiään. Lämpökin leviäisi tasaisemmin tuvasta kuin pikkukammarin nurkasta. Nyt on sitten tuvassa vapaa paikka varaavalle takalle, joten hyvä tulee olemaan tämänkin tarinan loppu. Ensi talvena tupaa lämmitetään uudella tulisijalla, ja toinenkin talviolosuhteita parantava puuha on vielä tulossa toivottavasti ennen jäitä. Sitä ennen saareen kuitenkin pitäisi taas tuoda tarvikkeita muurari-Markulle takkaa varten. Alustava ostoslista sisälsi kolme letkaa tiiliä, 100 tulitiiltä, joitakin satoja kiloja saviuunilaastia, takkaluukku ja olihan siinä vielä jotakin muutakin. Tarvikkeet odottavat hakijaansa Pieksämäen K-Raudassa, jossa paras Rautakaupan Täti on ne jo hoitanut suoraan muurarilta saamansa listan perustella noutoa vaille valmiiksi, joten huomenna peräkärry perään ja hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti