sunnuntai 6. elokuuta 2017

Maiseman muutos

Heinäkuun lopulla se viimein tapahtui! Metsäkoneet kävivät saaressa ja ensimmäinen ja ainoa metsähehtaarimme harvennettiin reilulla kädellä.



Saarihakkuita tehdään tällä seudulla kesäaikaan. Koneet kuljetetaan saariin hinaajan työntämillä laveteilla, ja puut lastataan proomuihin. Perinteisellä paperitehdaspaikkakunnalla kun ollaan, eivät meidänkään puumme pitkälle matkanneet vaan jäivät ihan tähän kotikylän tehtaalle.


Moto tuli saareen 25.7.

26.7. mökkirakennus näkyi järvelle jo paljon paremmin

Ajokoneet ja proomut seurasivat perässä myöhään illalla 26.7.

27.7.aamulla meidän lähtiessämme töihin oli puuta jo proomuissa

Kuusikko sai siis lähteä, ja johan valkeni maisema kovin. Tuntuu, että sisällekin tulvii luonnonvaloa ihan eri tavalla vaikka aurinko ei suoraan ikkunoista paistaisikaan, ja koko tonttia katsoo nyt aika erilaisella silmällä. Vaikka yritimme kuvata tonttia ja hyvin puisia näkymiä ennen hakkuuta ja uudelleen nyt hakkuun jälkeen, näyttää olevan vaikea löytää samasta kohdasta otettuja ennen-jälkeen valokuvia. Sen verran erilaisella maisema nyt näyttää, että huomio meinaa kiinnittyä nyt erilaisiin kohtiin ja erilaisista kuvakulmista kuin ennen. Tässä kuitenkin jonkunlaisia kuvapareja havainnollistamaan maiseman muuttumista.





































Tästä kuvakulmasta emme ole ennen mökkiämme nähneet!

Maiseman muutoksen jäljiltä on vähintäänkin riittävästi risusavottaa tehtävänä. Mutta tässähän se menee muun tekemisen jatkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti