lauantai 10. syyskuuta 2016

Kotona

Viikonloppu on edennyt niin pitkälle, että kello on jo yli puolen päivän lauantaina, ja me olemme siitä huolimatta kotona. Milloin lie viimeksi on näin käynyt? Olemme olleet niin paljon saaressa, että on pakko tunnustaa kotona olevan asian jos toisenkin aika lailla rempallaan. Täällä pitäisi ensinnäkin heilutella kaikenlaista siivouskalustoa, ja koiratkin ovat niin mahdottoman likaisia kaiken mökkeilyn jäljiltä, että en tiedä kuinka moneen kertaan ne pitää jynssätä.

Hyvä tekosyy olla tarttumatta kunnolla mihinkään mainitsemistani kuurauspuuhista on sormessani oleva tikattu haava, jonka hommasin ilahduttamaan arkeani yhteistyössä erään kengitettävän hevosen kanssa. Olen törmännyt kengitysnaulojen normaalista poikkeavaan käyttötarkoitukseen vanhojen saranattomien ikkunoiden kiinnittämisessä, eli siis sellaisten, joita ei ole tarkoitettu avattavaksi tuuletusikkunaksi. Kengitysnaulat ovat profiililtaan kiilamaisia ja suorakaiteen muotoisia, joten niillä saa ilmeisesti ikkunan hyvin karmiin kiinni ilman isoja reikiä. Aion testata tätä mökkisaunan ikkunoihin. Sormeen upotettuna kengitysnaulasta sen sijaan ei ole hyötyä, nyt sekin on omakohtaisesti kokeiltu, ellei sitten ole tarvetta roikkua sormestaan hevosen kaviossa kiinni pidempiä aikoja. Itse en ole nähnyt sitä vielä kovin hyödylliseksi tai käytännölliseksi.

Ulkonakin on harmaata ja välillä sateista. Luulen, että tyydyn fiilistelemään teekupin ääressä syksyisiä tunnelmia vanhemmista valokuvista. Pajavasaraa olen heilutellut pari päivää tikatun sormeni kanssa ihan onnistuneesti, joten pelkään pahoin että myös imurointi voisi onnistua.

Mantereen puolen ankkuripaikka

Syyskuun alun tunnelmia kotilaiturista irrotessa viime vuodelta (4.9.). Suunta oli tietysti saareen.

7.9.2014 kotilaiturin venevaja seisoi aamulla sankassa sumussa

Näin hienosti kukki lyijykukka lasitetulla terassilla samana sumuisena syyskuun aamuna

Lasitettu terassi on yksi lempipaikoistamme kotona, ja tänä kesänä olemme laiminlyöneet sen täysin. Terassi on toimittanut lähinnä nuorison treenivaatteiden kuivauspaikan virkaa. Ehkä kohdistan rajalliset siivousresurssini tänään sinne, ja illaksi istahdetaan rauhassa terassin sohvalle nauttimaan koti-illasta.


Kotiterassi

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/18219941/?claim=yf669q4xrrs">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti