maanantai 7. syyskuuta 2015

Saunan vintin tyhjenns


Syksyn aikana sauna on tarkoitus valmistella remonttiin purkamalla sisäpuolen pintoja. Itse sauna on tarkoitus pitää kylpykunnossa mahdollisimman pitkään, mutta purkamista voi sitä ennen aloittaa vintiltä ja saunakamarista. Ennen kuin päästään varsinaisiin purkutöihin on tilat saatava tyhjiksi, joten hommaa riittää varmasti koko syksyksi. Toivotaan lämmintä ja sateetonta syksyä.

Saunan vintillä on varastotila, ja vintin toiseen päähän on rakennettu ullakkohuone. Seinissä oli vielä ikkunan ja oven yläpuolella palaset vanhaa tapettia jäljellä. Huoneen lattia on hyväkuntoinen verrattuna varastona olleen osan lattiaan, jonka yksi lankku on osittain lahonnut ja koko välikaton rakenne on tältä puolelta rakennusta notkahtanut. Varastopuolella lattialankkuja ei ole kuin keskellä. Kuistin päällä on pelkkä laudoitus, ja takaseinän puolella on paljaat eristyspurut.

Saunan vintti siivouksessa

Kukkatapettia ullakkohuoneen ovenpielessä

Ilahduttavimmat vinttiläydöt olivat vanhat ikkunat ja maaleissa käytetyt väripigmentit. Ikkunat tuotiin aiemmin löydettyjen vanhojen ovien kanssa viettämään talvea kaupunkiin. Tarkoituksena on saada ne entisöityä ja uusiokäyttöön.


Liha- ,Maito- ja Siirtomaatavaraliike Tapio Kaulamo on myynyt väripigmenttijauheita Puurtilassa ja Leppämäessä.

Mainittakoon myös, että vanhoja airoja löytyi kolme paria, ja haravoita yksitoista kappaletta. Nyt niitä on täysi tusina, koska vein ensimmäisenä viikonloppuna sinne haravan ettei jää pihahommat tekemättä J Haravointitalkoolaiset: oma harava ei välttämätön! Totuuden nimissä kaikki näistä yhdestätoista haravasta eivät olleet enää käyttökuntoisia, ja joukossa oli toki myös yksi heinäharava ja yksi rautaharava.

(Mihin täällä on muuten tarvittu heinäharavaa?)



Tällä hetkellä näyttää siltä, että siivousprojekteilla on tässä paikassa luontainen taipumus laajeta. Mökin siivoaminenhan laajeni myös yhden seinän pois siivoamiseen, ja saunan vintin siivoaminen laajeni katon hätäensiapuun. Kuten mainitsin, sauna odottaa remonttia. Remonttisuunnitelmista lisää myöhemmin, mutta mainittakoon tässä vintin yhteydessä saunan takaseinän kohdalta vuotanut katto. Takaseinän räystästä vasten ovat olleet pystyssä painavat rautatikkaat, jotka ovat osaltaan varmasti edistäneet vuotamista. Katon on annettu olla rikki harmittavan pitkään, joten myös ylin hirsi on päässyt vuodon kohdalta lahoamaan. Vintille oli kasattu seinää vasten puutavaraa, mikä on osaltaan estänyt vuotokohdan kuivumista.

Tehokas yhden miehen emergency-yksikkö purki lahonneimmat katon ruodelaudat ja korvasi ne ensihätään vintiltä löytyneellä puutavaralla. Katto peitettiin kevytpeitteillä odottamaan remonttia. Takaseinän vierestä siirrettiin purut keskemmälle niin että pahin vuotokohta seinän vierestä jäi puruista paljaaksi.


Mies siivosi myös Kapteeni Nemon ja suojasi sen saunan vintiltä löytyneellä valokatteella ja kevytpeitteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti