maanantai 3. huhtikuuta 2017

Mies, mökki ja moottorisaha

Miehet moottorisahoineen ovat taas olleet talven aikana asialla, ja tuloksena saatiin lisää polttopuita, kun mieheni ja isäni ahkeroivat saaressa. Kenolleen heittäytynyt elokuun ongelmatapauskin muuttui koivuhaloiksi, samoin kaksi saunan nurkalla ollutta koivua, jotka jo säikyttelivät meitä samassa elokuisessa myrskyssä. Sekä sauna että maakellari ovat edelleen ehjiä, joten puunkaato-operaatiot ovat olleet jälleen oikein onnistuneita. Telttasaunan runko otti osuman koivun latvasta. Se on saunomisen jälkeen ollut väliaikaisena remonttitarvikesuojana.

Saunan ympäristö avartui vielä entisestään kun nuokin nyt kaadetut koivut ovat poissa. Ja vieläkin on puuta lähdössä tuosta rannan tuntumasta. Suuria vanhoja pihakoivuja on toisaalta harmi kaataa, mutta kun ovat pahalaiset kasvaneet suuriksi hieman väärässä kohdassa, ja lahoakin koivuista löytyi. Juuristo tunkeutuu rakennuksen alle ja puusta tippuvat siemenet ja lehdet roskaavat katon, ja sitten on tosiaan vielä riskinä että koko puu kaatuu joskus rakennuksen päälle, joten ei ratkaisua kuitenkaan kovin paljon tarvinnut miettiä. Nyt voi alkaa todenteolla suunnitella laituria tai terassia saunan eteen, ja huomaan että mies ei ole tässäkään asiassa tyytynyt pelkästään suunnittelemaan, vaan runkotarpeita alkaa olla sen näköisesti levällään, että jotakin alkaa pian tapahtumaan. En oikein tiedä kummaksiko sitä pitäisi sanoa, kun se rakennetaan rakennuksen eteen ja maan päälle niinkuin terassi, mutta toisaalta se on välittömästi veden ääressä ja sitä käytetään laiturina. Onko se sitten terturi vai laiturassi?

Terturin runkotarpeita työmaan välittömässä läheisyydessä

Sillä aikaa kun minä olen humputellut milloin missäkin hevonpersiissä (tai ainakin jaloissa), on mies edistänyt muutenkin ansiokkaasti asioita saaressa. Viime viikonloppuna alkoi saunan vintille ilmestymään lattiaa. Itse ilmestyin sunnuntai-iltana ihailemaan tähän astisia aikaansaannoksia, ja hyvällehän se näytti.


Saunan vintin lattia valmistuu kuin itsestään (?)

Että niin sitä ollaan kuin varkain aloitettu taas remonttihommat näin kevään korvalla!

1 kommentti:

  1. Mekin olimme juuri mökillä puutalkoissa, sillä siellä oli kaatunut pari puuta tässä syksyn aikoihin. Mieheni veti sitten veljensä kanssa moottorisahoilla puun klapeiksi, niin sai samalla myös hyviä koivupolttopuita. Makean näköinen tuo teidän mökki ja vitsi vielä ihan tuossa rannan vieressä!

    VastaaPoista