sunnuntai 23. elokuuta 2015

Saha soimaan ja sauna tulille

Olimme viime viikonloppuna siis ensimmäisen kerran omalla mökillä. Mitäs siinä sitten muuta kuin tarttua tuumasta toimeen. Koska ilmasto näytti tänä kesänä havahtuvan kunnolla kesän tuloon vasta elokuussa, päätimme nauttia lämpimästä auringonpaisteesta pääasiassa ulkohommia tehden. Ja jotta auringonpaisteesta pääsisi kunnolla nauttimaan, täytyy pahasti umpeen kasvanutta tonttia siistiä ja harventaa reilulla kädellä. Niinpä aloitimme puskien raivauksella ja puiden kaadolla saunan ympäristöstä.

Pihapiiri on metsittynyt runsaasti. Saunan seinustalta näki hädintuskin päärakennusta. Järvelle mökistä näkyi vain pieni kaistale kattoa, kun tiesi mihin katsoo.

vanha sauna
Vaikka sauna on hyvin lähellä rantaa, sitäkään ei puiden takaa järvelle kovin paljon näkynyt.

Näkymä saunan edestä saaren eteläpäähän päin. Järvi on tuolla jossain.


Mökki jäi vielä siivoamatta, mutta sisätöitä ehtii tekemään sitten huonommalla ilmalla. Mökki ei tarvitse akuutisti muuta kuin perusteellisen siivouksen, joten nyt on parasta vain malttaa mielensä mökin suhteen ja keskittyä pääasiassa saunaan, joka on ison remontin tarpeessa.

Saunan kunto ja käyttämättömyys epäilyttivät sen verran,  että ajatelimme että kylpemistä ei uskalla suunnitella ainakaan ennen nuohoojan käyntiä, mutta kaupanteon yhteydessä myyjä kertoi heidän kylpeneen viimeksi edellisenä iltana, joten mitäpä siinä sitten muuta kuin saunomaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti