maanantai 3. lokakuuta 2016

Viikonlopun viettoa ja kuusia

Syyskuun lopppupuolella vietimme saaressa noin kaksi viikkoa putkeen. Aika kului töissäkäynnin lisäksi saunatuvan laipiota tehden ja vintin ikkunaa entisöiden. Syksyn edetessä kiivain remontointi on vaihtunut enemmänkin puuhasteluun ja viimeistelyyn; hieman on sudittu maalia, vedetty sähköjä ja kiinnitetty viimeiset nurkkalaudat.

Viime viikolla selvisi, että yksi syksyn odotetuimmista hommista siirtyy ensi keväälle, sillä alunperin tälle syksylle kaavailtu metsän hakkuu toteutuukin vasta ensi vuonna. Ylikasvanut joulukuusikko näkee siis vielä yhden joulun.

On meillä elämää myös saaren ulkopuolella. Jotenkin vain omalla tekemisellä on nykyisin tietynlainen suunta, ja täytyy sanoa että pidän siitä paljon. Itsetekemisen ilo, luonnon keskellä oleminen ja eläimet, nämä asiat löytyivät tästä menneestäkin viikonlopusta. Vaikka ei lintuja reppuun asti saatukaan, sunnuntai oli yksi parhaista syyspäivistä ikinä kun minä ja puskaohjus-cockeri olimme isäni kanssa lintumetsällä. Edes hirvikärpäset eivät latistaneet tunnelmaani.

Perjantai-illan pajatöitä
Perinteiset kädentaidot kiinnostavat kaikin puolin, ja käsissä muokkautuu niin lanka, puu kuin metallikin ainakin auttavasti. Toistaiseksi pajalla syntyy vain hevosenkenkiä, mutta kieltämättä mieli tekisi esimerkiksi itse tehtyjä saranoita. Käsityö- tai erätaidot eivät ole itsestäänselvyys enää omalle sukupolvelleni. Itsekin vasta opettelen molempia, mutta peruseväät on saatu kumpaankin jo kotoa.

Tällaisen viikonlopun jälkeen olen niin paljon rikkaampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti